Nutrizione clinica
Il nuovo mangiare bene per sconfiggere il male. La battaglia contro i tumori inizia a tavola
Maria Rosa Di Fazio
editore: Mind Edizioni
pagine: 176
L'esplosione dei tumori ha avuto un'impennata negli ultimi trent'anni, e continua ad averla, da quando la nostra alimentazione
Krause and Mahan's Food and Nutrition Care Process
Janice L. Raymond, Kelly Morrow
editore: Saunders
Dieta e donna. Per una nutrizione personalizzata
a cura di G. A. D. Miggiano
editore: Il Pensiero Scientifico
pagine: 208
Una guida dal taglio pratico e di facile consultazione che affronta il grande tema dell'alimentazione femminile partendo dall'
Manuale di nutrizione applicata
Gabriele Riccardi, Delia Pacionie altri
editore: Idelson-Gnocchi
pagine: 470
Prevenzione e terapia dietetica. Una guida per medici e dietisti
Eugenio Del Toma
editore: Il Pensiero Scientifico
pagine: 256
Suddiviso in tre parti, rispettivamente dedicate ai presupposti della prevenzione e della terapia dietetica, alla teoria e all
Nutrizione enterale e farmaci. La relazione tra necessità e senso
Gianna Masoni, Cristiana Moncinie altri
editore: Edizioni Selecta
pagine: 176
Nutrition
Maintaining and Improving Health
Geoffrey P. Webb
editore: CRC Press Inc
pagine: 676
Following the tradition of its predecessor, the fifth edition of Nutrition: Maintaining and Improving Health continues to offer a wide-ranging coverage of all aspects of nutrition while providing new information to this edition including:
Increased coverage of experimental and observational methods used in nutrition
In-depth focus on the nutritional implications of the increased adoption of vegetarian and vegan lifestyles
Streamlined referencing - a short selected list of key references at the end of each chapter with URL links to free additional resources where possible
Discussion of nutrition debates
Critical coverage of "medicinal uses of food" including superfoods, functional foods and dietary supplements
Updated bullet point summaries of key points after each major topic within each chapter
The author provides an evidence-based evaluation of many key nutrition beliefs and philosophies. The book contains in-depth and critical reviews of the methods used to evaluate nutritional intakes/status and the observational and experimental used to investigate putative links between dietary factors and health outcome. It covers the role of food as a source of energy and nutrients while discussing the non-nutritional roles of food and the social and psychological factors that influence food choice. Presenting a critical discussion on the value of nutrition research linking specific foods or nutrients to specific diseases which encourages students to question the value of some current nutrition research.
This is essential reading for all nutrition and dietetics students with different backgrounds who are studying nutrition as a specific discipline for the first time.
Alimentazione, nutrizione e salute
a cura di L. Debellis, A. Poli
editore: Edises
pagine: 690
Testo completo che spazia dai principi fisiologici e biochimici della nutrizione alle caratteristiche degli alimenti, alla val
Oncologia e nutrizione
Daniela Cafaro, Clelia Bonaiutoe altri
editore: Edizioni Materia Medica
pagine: 122
Manuale di nutrizione enterale del neonato e del lattante
a cura di V. Bozzetti, Gruppo di Nutrizione Parenterale ed Enterale Neonatale
editore: Biomedia
pagine: 416
Questo manuale nasce dall'esigenza di definire quali sono le modalità e gli obiettivi della nutrizione enterale (e orale) del
Dietetica e nutrizione. Clinica, terapia e organizzazione
Giuseppe Fatati, Maria Luisa Amerio
editore: Il Pensiero Scientifico
Un manuale pratico che costituisce un riferimento unico, per la completezza dei temi affrontati, non solo per i nutrizionisti,
Digiuno e restrizione calorica. Dalla fisiologia alla fisiopatologia
Lucio Lucchin, Giorgio Panizzae altri
editore: Il Pensiero Scientifico
pagine: 140
La pratica del digiuno è al centro dell'attenzione del pubblico e del mondo scientifico
Nutrizione clinica
Elia Marinos, Olle Ljungqviste altri
editore: CEA
pagine: 528
La Nutrizione clinica, disciplina compresa nell'ambito della Medicina interna, ha ampi coinvolgimenti in molte aree della Medi
La buona cucina per la salute dei reni
Claudio Ronco
editore: Piccin-Nuova Libraria
pagine: 161
Anche chi soffre di patologie renali può sedersi felice a tavola e gustare le ricette degli chef stellati grazie al nuovo libr
Nutrizione artificiale in pediatria
Andrea Pession, Sergio Amarrie altri
editore: CEA
pagine: 480
La nutrizione è un capitolo fondamentale della pediatria che oggi, oltre ad occuparsi di crescita e sviluppo, è chiamata sempr
Il tuo metabolismo. L'utilità della dieta nella prevenzione e cura del cancro
Antonio Moschetta
editore: Mondadori
pagine: 128
Migliorare il proprio stile di vita facendo più movimento e adottando una dieta più salutare sta fortunatamente diventando una
The Dental Hygienist's Guide to Nutritional Care
Cynthia A. Stegeman, Judi Ratliff Davis
editore: Elsevier - Health Sciences Division
pagine: 464
Learn how to apply nutritional principles to promote optimal patient care! The Dental Hygienist's Guide to Nutritional Care, 5th Edition explains how teaching proper nutrition can improve your clients' oral and systemic health. Case studies and clear, full-color photos and illustrations provide a basis for assessing, diagnosing, planning, implementing, and evaluating the care of patients. In addition, a solid foundation in nutrition prepares you for the subject's increased emphasis on the NBDHE examination. Written by an interdisciplinary author team with expertise in nutrition and dental hygiene, this book was the first nutritional guide designed specifically for dental hygienists! UNIQUE! Biochemistry chapter covers the essential concepts tested on the National Board Dental Hygiene Examination (NBDHE). UNIQUE! Coverage of vitamins and minerals is based on the oral effects of micronutrients. Clinically relevant applications to dental hygiene include a focus on patient education and dental hygiene considerations in each chapter. Case studies and Health Applications demonstrate how nutrition concepts can be applied to specific patient situations. Learning features include pretests and key terms highlighted in each chapter, with definitions in the glossary. Practice quizzes online allow you to test your comprehension, and include feedback and remediation for incorrect answers. NEW! Updated content addresses interdisciplinary practice and the FDA's Food Safety Modernization Act, with expanded coverage of older adults, vitamin D, and nutrigenomics. NEW! Coverage of the latest federal nutrition standards includes the Dietary Guidelines for Americans, the Nutrition Facts label, and more. NEW! UPDATED full-color illustrations include additional clinical photos as well as food-source photos in the micronutrient chapters.
Critical Care Nutrition Therapy for Non-nutritionists
Mette M. Berger
editore: Springer International Publishing AG
pagine: 179
This book offers a pragmatic approach to day-to-day metabolic and nutritional care based on physiological considerations. Due to the numerous controversial trials published in the last 15 years, there is no clear guidance for intensive care physicians regarding the metabolic and nutritional management of patients. This has resulted in a return to underfeeding and related complications in most ICUs worldwide as shown by the latest Nutrition Day data. Using a structured, logical approach, the book examines practical solutions for artificial feeding in complex areas of critical care (brain injuries, burns, cardiac failure, ECMO, intestinal failure, long term patient, renal failure, metabolic diseases, obesity, old patients) and discusses measurement of the results of metabolic interventions. It also includes dedicated chapters focusing on specific problems, in order to avoid complications. Critical Care Nutrition Therapy for Non-nutritionists is a valuable resource for all general ICUs and ICU subspecialties such as cardiovascular, neuro, gastrointestinal and burns ICUs.
Scienza dell'alimentazione e nutrizione clinica
Giuseppe Bucciante, Annamaria Bernardi
editore: Piccin-Nuova Libraria
pagine: 450
La dieta per combattere l'Alzheimer. Una guida dei cibi e degli integratori che ci possono proteggere dagli effetti dell'Alzheimer
Richard S. Isaacson, Christopher N. Ochner
editore: Franco Angeli
pagine: 238
Sempre più spesso, la ricerca ha dimostrato che la dieta è una delle più grandi armi che abbiamo per proteggere e difendere il nostro cervello dalla malattia di Alzheimer. Basato su recenti studi e sull'esperienza diretta di lavoro con migliaia di pazienti - sia quelli con un normale stato cognitivo sia quelli nelle fasi iniziali dell'Alzheimer - "La dieta per combattere l'Alzheimer" fornisce un programma nutrizionale all'avanguardia che può aiutare a ridurre il rischio di sviluppare l'Alzheimer e potrebbe rallentarne il progresso quando la malattia si è già manifestata. Sul sito della FrancoAngeli (www.francoangeli.it), nella Biblioteca Multimediale, i lettori potranno scaricare delle schede su cui registrare di giorno in giorno i cibi consumati, la quantità di carboidrati in essi contenuti, le attività praticate per stimolare il cervello o diminuire lo stress, le sessioni di allenamento o attività fisica, i piatti preferiti... e monitorare così i progressi ottenuti seguendo la dieta e lo stile di vita proposti nel testo.