Novità Libri adottati nelle Università di Milano Tutti i libri corso per corso, esame per esame

Scienza dell'alimentazione

La dieta Burn. Il regime bruciachili per rimettersi in forma dopo la quarantena

Nerina Koessler

editore: Vallardi A.

pagine: 176

Per tante persone la primavera del 2020 ha rappresentato un momento difficile, e per molti gli effetti si sono fatti sentire a
12,90 12,26

Scienza della nutrizione. Fisiologia. Principali patologie. Nutraceutica. Nutrigenomica

Rita Canella

editore: Edi. Ermes

pagine: 200

"Scienza della nutrizione" si rivolge agli studenti universitari di discipline di ambito biologico e agroalimentare
28,00 23,80
15,00

Ciclicità dietetica 2.0. Evoluzione della dieta ciclica e focus scientifici sulle patologie femminili legate all'infertilità

Ennio Avolio, Claudio Pecorella

editore: Edi. Ermes

pagine: 226

Una nuova applicazione del concetto di ciclicità: un protocollo di dieta ciclica e un programma di attività fisica messi a pun
25,00 21,25

Cyclicity Diet

Ennio Avolio

editore: Edi-ermes / Edra

pagine: 181

20,00 19,00

L'informatore farmaceutico. Guida integratori

editore: Edra

pagine: 1150

Il cittadino è sempre più attento alla salute, assume nuovi comportamenti e stili di vita orientati al benessere con particola
29,00 24,65

Oxford Handbook of Nutrition and Dietetics

a cura di Joan Webster-Gandy, Angela Madden

editore: Oxford University Press

pagine: 960

The importance of nutrition in the prevention and treatment of disease and the maintenance of good health is being increasingly recognised. Nutrition is an area that all health professionals need to be aware of and yet one in which few are specifically trained. However it is now becoming a valued topic in many curricula. The Oxford Handbook of Nutrition and Dietetics makes this information more accessible to dieticians, doctors, nurses, nutritionists, and other healthcare professionals by providing a practical, easily accessible, concise and up-to-date evidence-based guide in a user-friendly portable handbook. It covers the entire life cycle from preconception to old age. As the general public is increasingly aware of the food they eat and the role nutrition plays in health and disease, health professionalsmust have the kind of knowledge in this book at their fingertips.
44,00 41,80

Si salvi chi sa. Dieta Bio-Sofica®, epigenetica e P.N.E.I. per l'evoluzione psicofisica e immunitaria

Giovanni Moscarella

editore: Hermes Edizioni

pagine: 160

La Dieta Bio-Sofica®, ideata da Giovanni Moscarella, si trova in sintonia con l'epigenetica, che studia l'influenza del nostro
12,00 11,40

La dieta della salute

Elena Meli

editore: Hoepli

pagine: 146

Un libro che aiuta a districarsi nell'enorme offerta di diete più o meno fantasiose e insegna a conoscere meglio il proprio me
12,90 12,26

Le ricette della buona salute. Il piacere di un'alimentazione consapevole

Pier Luigi Rossi

editore: Aboca Edizioni

"Le ricette della buona salute" è un libro pratico e funzionale che raccoglie gustose ricette per una alimentazione sana e con
15,00

Contro le diete. Come evitare sacrifici, vivere sani e dimagrire lo stesso

Michael Greger

editore: Baldini + Castoldi

pagine: 1024

Sembra che ogni mese spunti una nuova dieta alla moda o un nuovo metodo dimagrante, eppure il tasso di obesità continua a cres
25,00 23,75

La dieta del cervello longevo. Per combattere l'invecchiamento, migliorare le funzioni cognitive e mantenere attiva la memoria

Steven Masley

editore: Corbaccio

pagine: 416

Viviamo più a lungo delle generazioni precedenti, è un dato di fatto, così come è un dato di fatto l'incremento, insieme all'a
14,90 14,16

Dal microbiota ai probiotici. Meccanismi d'azione, fisiologia e applicazioni

Hellas Cena, Ilaria Di Napoli

editore: Tecniche Nuove

pagine: 176

Dai primi studi pionieristici del futuro premio Nobel E
29,90 25,42

Cosa devo mangiare? Guida completa agli alimenti, tra scienza e falsi miti

Mark Hyman

editore: Mondadori

pagine: 444

Oggi è sempre più complicato capire cosa mangiare per perdere peso, restare in forma e in salute
20,00 19,00

Il cibo della saggezza. Che cosa ci nutre davvero

Franco Berrino, Marco Montagnani

editore: Mondadori

pagine: 192

Durante i suoi frequenti viaggi in Oriente, Franco Berrino è rimasto più volte colpito dalla straordinaria coincidenza tra i r
19,00 18,05

Krause and Mahan's Food & the Nutrition Care Process

Janice L. Raymond, Kelly Morrow

editore: Saunders

A trusted classic for over 50 years, Krause and Mahan's Food & the Nutrition Care Process, 15th Edition presents the most up-to-date dietetics content available in this ever-changing field to ensure you provide optimal nutritional care. It offers cutting-edge, comprehensive coverage of a full range of dietetics topics, all in one book. You'll benefit from in-depth information from clinical specialists that provides practical and evidence-based recommendations related to nutrition assessment and intervention, nutritional needs of individuals in different stages of the life cycle, nutrition for health and fitness, and medical nutrition therapy. UNIQUE! Pathophysiology algorithms present the cause, pathophysiology, and medical nutrition management for a variety of disorders and conditions to help you provide optimal nutritional care. UPDATED! Inflammation and the Pathophysiology of Chronic Disease chapter offers vital information to help you understand how diet and nutrition affect the body and contribute to disease processes. UPDATED! Part III: Nutrition in the Life Cycle section of chapters explains the newest nutrition guidelines from pregnancy through adult years to increase your understanding of the nutritional needs of patients at every age. Clinical case studies help you translate academic knowledge into practical patient care using the nutrition care process. Nutrition Diagnosis boxes present a problem, its etiology, and its signs and symptoms before concluding with a sample nutrition diagnosis, providing you with real-life scenarios you may encounter in practice. Clinical Insight boxes expand on clinical information, highlight new areas of focus, and contain clinical resources for your studies. NEW! Food-Nutrient Delivery: Planning the Diet with Cultural Competency chapter provides international nutrition guidelines and resources to assist you with multicultural meal planning. NEW! Clinical: Nutritional Genomics chapter features an author from the NIH's Human Genome Project and introduces you to the latest research about CRISPR and epigenetics. NEW! MNT for Neurologic Disorders chapter features two new authors, including a speech therapist, and displays IDDSI guidelines and an appendix for dysphagia diets to help you carefully and consistently address the nutritional needs of these patients. NEW! Clinical: Water, Electrolytes, and Acid-Base Balance and Clinical: Biochemical, Physical, and Functional Assessment chapters are updated with the most relevant and evidence-based complementary and integrative approaches to expand your expertise in these clinical nutritional areas. NEW! MNT for Adverse Reactions to Food: Food Allergies and Intolerance chapter features completely revised guidelines and a new pathophysiology algorithm to ensure you are confident in your knowledge of how to prevent emergencies and what to do when emergencies do happen. NEW! Coverage of intermittent fasting, health at every size, and health disparities focuses on the latest nutrition trends to ensure you are well-versed in these topics. NEW! The Mediterranean Diet, Choline, and Biotin appendices display at-a-glance information to help you find quickly supplemental information. NEW! Directions boxes and Focus On boxes, as well as useful websites, resources, and key terms at the end of each chapter, help you find information quickly and easily.
150,00 142,50

L'alimentazione per lo sportivo

Giacinto A. Miggiano

editore: Il Pensiero Scientifico

pagine: 416

In questo libro, giunto alla terza edizione, vengono delineate le regole fondamentali da seguire per ottenere una prestazione
24,00 20,40

La salute della tiroide

Marie Borrel, Pierre Nys

editore: Red

pagine: 209

La tiroide è una piccola ghiandola posta alla base del collo
13,00 12,35

Corso di diritto alimentare

Stefano Masini

editore: Giuffrè

pagine: 464

40,00 38,00

Le 10 mosse antietà. Come aggiungere più anni alla vita e più vita agli anni

Evelina Flachi

editore: Cairo

pagine: 222

Che si viva sempre più a lungo è ormai una certezza, confermata sia dalla scienza che dalle statistiche
15,00 14,25

Inserire il codice per il download.

Inserire il codice per attivare il servizio.