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Scienza dell'alimentazione

Dimagrire senza diete

Jean-Philippe Zermati

editore: Tecniche Nuove

pagine: 271

I risultati e i casi personali riportati in questo libro indicano che più si seguono diete più si ingrassa. Peggio ancora, non si pensa ad altro che al cibo e alla dieta. Per molti di noi, la vita è diventata una lotta costante contro l'alimentazione, un conflitto da cui inevitabilmente usciamo sconfitti. Il nostro organismo, tuttavia, non ha forse la capacità e la "saggezza" necessarie per regolarsi? Che occorra dimenticare tutto quanto sappiamo della dietetica e imparare ad ascoltare i segnali del nostro corpo, le nostre sensazioni? Jean-Philippe Zermati propone un approccio innovativo al tema del sovrappeso, che rivoluziona tutto ciò che sappiamo, o di cui siamo convinti, in tema di alimentazione e di regimi dimagranti.
16,90 16,06

Cuore, alimentazione e stili di vita. Cosa ne pensano gli italiani

a cura di M. Sumberesi, R. Stoppa

editore: Franco Angeli

pagine: 96

Sanno che il fumo fa male, ma considerano l'infarto un nemico lontano e comunque indipendente dalle abitudini al punto da non modificarle per preservare il cuore. Sottovalutano fattori di rischio come ipertensione e diabete, dicono di voler mangiare con intelligenza ma all'atto pratico fanno ancora poco per combattere il soprappeso e le alterazioni dei lipidi nel sangue. Insomma: tra il dire e il fare, per gli italiani, c'è ancora di mezzo un grande "mare", almeno sul fronte della prevenzione cardiovascolare. È un quadro in chiaroscuro e pieno di evidenti contraddizioni quello che emerge dall'indagine "Cuore, alimentazione e stili di vita" realizzata da SWG per Fondazione Pfizer.
15,00

Guida medica agli integratori alimentari

Michael T. Murray

editore: Red Edizioni

pagine: 638

Si tratta di una guida medica alla conoscenza e all'uso dei nutriceutici, i nutrienti (integratori o supplementi alimentari) che agiscono come farmaci. Il libro si configura come un ricco e variegato compendio di oltre vent'anni di studi, opportunamente raccolti, confrontati e collazionati, organizzati in forma di dizionario enciclopedico. Ogni 'voce' descrive in modo chiaro un integratore, ne spiega le proprietà terapeutiche accertate, i sintomi che potrebbero segnalare una sua carenza, le patologie per le quali è più indicato. Fornisce inoltre consigli sull'uso e le dosi giornaliere raccomandate.
59,00 56,05

Sovrappeso e cellulite. Prevenzione e cura con le terapie naturali

a cura di E. Campanini

editore: Tecniche Nuove

pagine: 192

Tema centrale del libro, curato da Enrica Campanini, medico e fitoterapeuta, è il sovrappeso, cui si affianca una problematica sempre presente, la cellulite. Il libro offre una lettura critica delle possibilità terapeutiche esistenti nel settore della medicina naturale per fornire uno strumento corretto di informazione per il medico e per il farmacista. L'opera sottolinea come non possa essere un farmaco, una pianta o alcunché di miracoloso a far dimagrire, ma solo un insieme di "strategie", attuate sotto controllo medico, le quali, se applicate correttamente, sono in grado di modificare l'atteggiamento nei confronti del cibo, di migliorare l'adesione alla dieta e di stimolare l'organismo.
19,90 18,91
9,00 8,55

Manuale delle allergie e intolleranze alimentari

Marcello Mandatori

editore: Tecniche Nuove

pagine: 133

Se le metodiche nutrizionali per la diagnosi e la terapia delle allergie-intolleranze alimentari fossero note e si applicassero normalmente si potrebbero ottenere, senza uso di farmaci, miglioramenti e guarigioni di molte malattie fisiche e mentali definite spesso croniche o incurabili come: cefalee; coliti; dermatiti; psoriasi; obesità; stanchezza cronica; iperattività; attacchi di panico. Questo libro aiuta a capire la vera causa di disturbi e sintomi con i quali, purtroppo, abbiamo spesso imparato a convivere.
12,90 12,26

Handbook of Analytical Methods for Dietary Supplements

Frank Jaksch, Mark Roman

editore: American Pharmaceutical Association

pagine: 200

Published by the American Pharmacist's Association, "Handbook of Analytical Methods for Dietary Supplements" will help to guide laboratories to develop and validate analytical testing methods for dietary supplements.
182,00 172,90

Evolutiondiet

Dieta & Evoluzione - Una Rivoluzione

Belcaro, G. , Cesarone, M. R.

editore: Cardiovascular Research S.a.S.

pagine: 101

10,00 9,50

La salute...vien mangiando

Gruppo di lavoro sulla Nutrizione della Società Italiana di Medicina Perinatale

Giustardi, A.

editore: Editeam

pagine: 54

17,00 16,15

Nutrition and Diet Therapy

A Reference Dictionary

Rosalinda T. Lagua, Virginia S. Claudio

editore: Iowa State University Press

pagine: 407

Filling the need unmet by today's medical dictionaries, the new fifth edition of "Nutrition and Diet Therapy Reference Dictionary", is the most comprehensive dictionary covering nutrition and diet therapy available for health care professionals. In this wide-ranging, authoritative volume, authors Lagua and Claudio cover all aspects of nutrition, including assessment, drug nutrient interactions, laboratory interpretations, enteral and parenteral nutrition support, community and public health nutrition programs, and nutrition throughout the life cycle. Much more than a dictionary, the word entries don't just define, but include the main reasons for suggested nutrition therapy and dietary guidelines, foods allowed, and avoided.The coverage includes such topics as nutrition and the immune system, phytonutrients, functional foods, alternative medicine, and the new standard for dietary reference intakes. Special features of the Dictionary are entries on 160 different diets; nutrition therapy for more than 360 disorders, including inborn-errors of metabolism; 170 drugs and their effects on nutrition; and more than 150 nutritional products with their main uses and composition. Of particular importance are topics of public health concerns for the second millennium, and dietary recommendations for prevention of major degenerative diseases such as obesity, coronary heart disease, hypertension, diabetes mellitus, and cancer.The extensive Appendices include over 50 tables, forms, and charts that enrich the word definitions and serve as essential reference aids for the health care professional. With more than 3,200 carefully selected entries, the new fifth edition includes 700 new terms and more than 600 revised and expanded definitions. Terms have been meticulously chosen based on their frequency of use and importance in nutrition. All practitioners in the fields of nutrition and dietetics, as well as educators, students, and others interested in nutrition will find the updated, new edition of "Nutrition and Diet Therapy Reference Dictionary" a compact, handy, yet comprehensive reference tool covering almost all aspects of nutrition and dietetics.
68,00 64,60

Pocket Guide to Nutritional Assessment and Care

Mary Courtney Moore

editore: Mosby

pagine: 656

A concise but thorough and comprehensive nutrition reference for all caregivers, this text serves nursing students, nurses, nurse practitioners, dietetic students, and dietitians alike, in both inpatient and outpatient settings. The content helps all readers to understand the nutritional aspects of health care delivery. Its handy, portable size, clear organization, and thorough coverage of all age groups and numerous diseases and special conditions make it a must-have resource. This new edition has been completely revised and updated to focus on nutritional assessment, making it even more current and relevant to practice. New material includes the new Dietary Reference Intakes, more information on the identification and treatment of metabolic syndrome, greater emphasis on weight control and physical activity, and more content on aging and health promotion among adults of all ages.
30,00 28,50

Nutrition and Stroke

Prevention and Treatment

Salah Gariballa

editore: Blackwell Publishing Ltd

pagine: 192

Stroke is a common and devastating event, which often results in death or major loss of independence, with immense human and financial costs. In the developed world stroke accounts for around 10 per cent of all deaths and is the most important single cause of severe disability among western people living in their own homes. Furthermore, in the next 30 years, the burden of stroke will grow substantially in most developing nations. There is now substantial evidence that dietary habits not only influence the prevalence of stroke, but also its course and outcome once it has occurred. The author, Salah Gariballa, who has many years' experience working in this area, carefully presents and reviews this information in a user-friendly and accessible manner.The book is divided into three major sections. Section I covers nutrition and ageing and includes chapters on the challenge of stroke, ageing changes and nutrition, macro- and micronutrient intake in elderly people and the diagnosis of protein-energy undernutrition. Section II deals with nutritional factors and the risk of stroke, and includes details of the role of dietary and nutritional factors in stroke prevention, antioxidants and risk from ischaemic stroke, homocysteine and endothelial dysfunction. The final section of the book covers nutrition factors following stroke, including cerebral ischaemia, protein-energy undernutrition and the nutritional status and support of stroke and special stroke patients. A final chapter looks at probable future directions, including important recommendations."Nutrition and Stroke" is essential reading for nutritionists, dietitians and many other groups of health professionals, including general practitioners, gerontologists, occupational therapists and nursing staff. Personnel in pharmaceutical and food companies involved in the formulation of dietary supplements and nutraceuticals will find much of interest within the book's covers. Those dealing with the prevention and treatment of stroke around the world should read this book, and copies should be available in libraries of universities and medical schools worldwide.
58,00 55,10

Nutritional Aspects of Osteoporosis

Bess Dawson-Hughes, Peter Burckhardt
e altri

editore: Academic Press Inc

pagine: 488

This book is based on presentations given at the Fifth International Symposium on Nutritional Aspects of Osteoporosis held in Lausanne, Switzerland in 2003. Although an often neglected chapter of medical research, the nutritional influences on bone health was a discussed topic at this congress. Also discussed were new insights into the role of proteins, vitamins, potassium, vegetables, food acid load, mineral waters and calcium.
108,00 102,60

Clinical Guide to Nutrition and Dietary Supplements in Disease Management

Jennifer R. Jamison

editore: Churchill Livingstone

pagine: 804

This is a text which provides a contemporary approach to the use of lifestyle, herbal and nutritional interventions in health care. While conventional health care has long classified many nutritional and herbal remedies as folklore, there is increasing scientific evidence to support a number of 'old wives tales'. This book demonstrates the biological plausibility of using supplements in clinical care and supports the scientific validity of such interventions by referring to clinical trials. It provides the health professional with therapeutic protocols that can be used to manage or support other treatment regimes in promoting health, preventing and treating disease. The book is divided in to 3 parts. Part 1 considers the principles of nutritional intervention. Part 2 list prevalent diseases and provides a therapeutic protocol for their management. Part 3 lists nutrients (and some frequently used herbs) and seeks to catalogue the indications, doses, interactions and side effects that require consideration when providing safe and effective clinical care.
61,00 57,95

Nutrition Secrets

Carol Ireton-Jones, Charles W. Van Way

editore: Hanley & Belfus Inc.

pagine: 300

Completely revised and updated, this new edition is packed with the latest information on nutrition. It gives you the substantial knowledge base you need in a reader friendly format you can really use, providing the most important need to know questions and answers in the proven format of the highly acclaimed "Secrets Series[registered]".
49,00 46,55

La fibra

Francesco Capasso, Stefano Castaldo

editore: Springer Verlag

pagine: 98

18,71 17,77
9,00
12,00 11,40

L'alimentazione naturale del bambino. Allattamento, svezzamento, ricette salutari fino ai 6 anni.

Tiziana Valpiana

editore: Red Edizioni

pagine: 216

L'arrivo di un bambino suscita amore e tenerezza, ma anche tanti dubbi. Questo libro risponde ai molti interrogatvi che i genitori si pongono riguardo a un aspetto fondamentale della crescita di un bambino: l'alimentazione. È preferibile allattarlo al seno o al biberon? Se l'allattamento artificiale è una necessità, quale latte è più adatto alle sue esigenze nutrizionali? Al momento di svezzare il bambino, quali alimenti scegliere, come cuocerli e come combinarli durante la giornata? Tante semplici e gustose ricette adatte al bambino fino ai 3 anni. Quando il bambino è più grandicello, che cosa offrirgli a colazione, a pranzo, a merenda, a cena, in vacanza, durante le festicciole?
14,50 13,78

Il tuo bambino e... il cibo. Una guida autorevole per superare, senza smorfie, la prova cibo

T. Berry Brazelton, Joshua D. Sparrow

editore: Cortina Raffaello

pagine: 258

È giusto forzare il bambino a mangiare? Esistono cibi proibiti? Cosa fare con un adolescente in soprappeso. Qualunque sia l'età del proprio figlio, l'alimentazione è sempre in testa alle preoccupazioni dei genitori. T. Berry Brazelton e Joshua D. Sparrow offrono a chi è quotidianamente alle prese con questi problemi consigli pratici e di facile applicazione. Questa piccola guida, scritta con particolare chiarezza, si rivela indispensabile per superare tutte le difficoltà più comuni legate all'alimentazione tanto spesso fonte di frustrazione. Grazie ai suggerimenti degli autori, frutto di una lunga esperienza in ambito pediatrico, l'"ora dei pasti" può diventare un momento gradevole, in cui porre le basi per un'alimentazione sana.
10,00 9,50

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