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Libri e librai dal 1946 Scopri cosa dicono di noi

Scienza dell'alimentazione

11,90 10,12

Dimagrire con la mente. Un rivoluzionario metodo psicologico per riacquistare il peso forma

Dorie McCubbrey

editore: Red Edizioni

pagine: 140

Il sovrappeso, afferma questo libro, è essenzialmente sintomo e risultato di un disturbo connesso alla sfera affettiva e al proprio vissuto. Le persone che vivono in armonia con se stesse e con gli altri, infatti, generalmente riescono a mantenere il giusto peso o a riconquistarlo, quando necessario, senza seguire una dieta troppo penalizzante. Questo libro propone una serie di esercizi per individuare i propri problemi, per aumentare l'autostima e rasserenare l'umore, guidando la persona verso l'accettazione serena di se stessa e dei propri limiti. Si tratta dunque di un nuovo modo di concepire, affrontare e risolvere il problema del sovrappeso, oggi purtroppo sempre più diffuso.
13,50

Etichette e pubblicità, principi e regole

Dario Dongo

editore: Il Sole 24 Ore Edagricole

pagine: 437

Il volume si propone come un percorso che offre un quadro esplicativo del complesso di regole nazionali, comunitarie e internazionali che riguardano l'informazione alimentare. Una trasposizione pratica di una normativa complessa e articolata, ispirata a fortissimi livelli di salvaguardia, tanto da mostrare su diversi versanti apparentamenti a quella farmacautica. Il volume raccoglie tutte le norme vigenti che riguardano etichettatura, presentazione e pubblicità dei prodotti alimentari. Un primo gruppo di norme, applicabile alla generalità dei prodotti, è trattato nel volume, un secondo gruppo, ripartito per singole categorie, è invece raccolto sul Cd-rom allegato.
33,00

Le ricette del metodo Kousmine

Marina Grassani

editore: Tecniche Nuove

pagine: 126

La dottoressa svizzera Catherine Kousmine ha improntato il suo metodo di cura di gravissime malattie degenerative, sulla dieta, l'assunzione di vitamine e di acidi grassi essenziali. Nel suo approccio terapeutico il modo di mangiare e, quindi, le ricette e i menu giornalieri sono importantissimi. Spesso però, una delle difficoltà a seguire il Metodo Kousmine è stata proprio lo scontro con una cucina poco gustosa e appetitosa, troppo lontana dai piatti cui siamo abituati. L'autrice propone un ricettario che traduce i criteri e le indicazioni kousminiane in saporiti piatti per la cucina di tutti i giorni, adatti anche a tutti coloro che malati non sono e che vogliono rimanere sani.
7,90

L'alimentazione del bambino. Dalla nascita all'adolescenza

Italo Farnetani

editore: Mondadori Electa

pagine: 179

Un manuale che insegna ai genitori come impostare correttamente il rapporto dei figli con il cibo, prevenendo l'insorgere di problemi alimentari, dell'obesità e dell'inappetenza, con una serie di consigli e informazioni sull'alimentazione del bambino dallo svezzamento all'adolescenza. Sono fornite le indicazioni relative all'apporto calorico e ai principi nutritivi degli alimenti, insieme a un menu completo, vario ed equilibrato.
22,00 18,70

L'ospedale amico dei bambini

editore: Elsevier

pagine: 135

Il testo raccoglie il materiale presentato al Primo Convegno Nazionale della Rete Italiana degli "Ospedali Amici dei Bambini" (Verona 2002), e commenta i percorsi messi in atto da alcuni Ospedali precursori, di cui individua punti di forza e criticità. Non vuole essere un testo sulla fisiologia, né sui benefici dell'allattamento materno, ampiamente testimoniati da una solida letteratura scientifica, bensì un manuale pratico in quanto contiene indicazioni su come inserire nelle strutture sanitarie le procedure corrette per favorire l'avvio e il proseguimento nel tempo dell'allattamento al seno. Il volume è rivolto ad un pubblico vasto: neonatologi e pediatri, infermieri e ostetriche, psicologi, assistenti sanitari, operatori sociosanitari.
27,54

Nutrizione e integratori in ostetricia e ginecologia

a cura di F. Facchinetti, V. Unfer

editore: CIC Edizioni Internazionali

pagine: 80

15,00 13,50

Quinto rapporto sull'obesità in Italia 2004. Prevenire e curare l'obesità per invecchiare bene

a cura di Istituto auxologico italiano

editore: Franco Angeli

pagine: 320

Questo Quinto Rapporto sull'obesità in Italia, così come quelli che lo hanno preceduto, si pone l'obiettivo di approfondire la conoscenza dei molteplici aspetti (clinici, terapeutici e sociali) che caratterizzano tale malattia, al fine di contribuire alla sensibilizzazione e alla corretta informazione scientifica, nonché per fare il punto sullo stato della ricerca e degli approcci clinico-terapeutici a questa patologia. La particolare attenzione oggi rivolta al problema dell'obesità da parte delle autorità sanitarie è dovuta non solo alla sua rilevanza epidemiologica ma, soprattutto, alla crescente evidenza che questa condizione costituisce, a tutti gli effetti, una malattia.
31,50

Handbook of Clinical Nutrition and Aging

Christine S. Ritchie, Connie W. Bale

editore: Humana Press Inc.

pagine: 675

A compendium of detailed strategies for using nutritional interventions to ameliorate a host of age-related disorders and an evidence-based review of what intervention are and are not effective. These range from the effects of nutrition on the aging eye, the sense of taste and smell, hearing loss, sarcopenia, and dementia, to the clinical role of nutrition in vascular and pulmonary disorders, cancer, immunity, endocrine and alimentary tract disorders, and renal and musculoskeletal disorders. The authors present the physiological basis for each disorder, provide the latest information about the interaction of nutrition with each condition, and review the potential routes and mechanisms for clinical intervention. All clinical chapters conclude with a summary of practical applications and treatment guidelines for secondary prevention, management, and therapy.
147,00 124,95

ABC of Nutrition

A. Stewart Truswell

editore: BMJ Books

pagine: 152

37,00 31,45

Kopple and Massry's Nutritional Management of Renal Disease

Joel D. Kopple, Shaul G. Massry

editore: Lippincott Williams and Wilkins

pagine: 587

This in-depth review of metabolism and nutritional management of patients with renal disease is now in its Second Edition! Chapter topics are clearly defined and each chapter integrates basic and clinical sciences. Illustrations, diagrams, and tables enhance the text. New features include the latest National Kidney Foundation Clinical Practice Guidelines on Nutrition in Chronic Renal Failure; the most recent scientific discoveries and the latest techniques for assessing nutritional status in renal disease; and, literature reviews on patients who receive continuous veno-venous hemofiltration with or without dialysis. An easy-to-use book for busy clinicians, with extensive and up-to-date references, it provides information relevant to everyday practice.
120,00 102,00

The Control of Food and Fluid Intake in Health and Disease

Dilip Mahalanabis, Michael Farthing

editore: Lippincott Williams and Wilkins

pagine: 351

Written by an international group of noted scientists and clinicians, this volume examines the latest findings on the control of nutritional and fluid balance in health and in various disease states. The contributors provide new insights into the role of the brain and gut in regulating nutrient intake, the mechanisms by which fluid homeostasis is disturbed in disease, and the pathogenesis and treatment of acute and chronic diarrhea, dehydration, anorexia, and obesity. Coverage of this title includes discussions of recent developments in oral rehydration therapy, novel interventions for disease-related anorexia, and new approaches to the reduction and control of body fat mass.
99,00 84,15

Food Allergy

Adverse Reactions to Food and Food Additives

D. Metcalfe, H. Sampson
e altri

editore: Blackwell Science Inc.

pagine: 608

Blackwell is pleased to present the third edition of Food Allergy: Adverse Reactions to Foods and Food Additives. In keeping with the successful formula of the previous edition, this text covers the topic of adult and pediatric allergic diseases from a scientifically-based approach. There is increased coverage of skin and respiratory tract involvement, occupational food allergy, nutrition and food information. New to this edition is extensive information on seafood toxins, food colorings and flavors, as well as hidden and cross-reacting food allergies.
170,00 144,50

Dietary Reference Intakes for Energy, Carbohydrate, Fiber, Fat, Fatty Acids, Cholesterol, Protein, and Amino Acids (Macronutrients)

A Report of the Panel on Macronutrients, Food and Nutrition Board
e altri

editore: NATIONAL ACADEMIES PRESS

pagine: 1357

Responding to the expansion of scientific knowledge about the roles of nutrients in human health, the Institute of Medicine has developed a new approach to establish Recommended Dietary Allowances (RDAs) and other nutrient reference values. The new title for these values Dietary Reference Intakes (DRIs), is the inclusive name being given to this new approach. These are quantitative estimates of nutrient intakes applicable to healthy individuals in the United States and Canada. This new book is part of a series of books presenting dietary reference values for the intakes of nutrients. It establishes recommendations for energy, carbohydrate, fiber, fat, fatty acids, cholesterol, protein, and amino acids. This book presents new approaches and findings which include the following: The establishment of Estimated Energy Requirements at four levels of energy expenditure Recommendations for levels of physical activity to decrease risk of chronic disease The establishment of RDAs for dietary carbohydrate and protein The development of the definitions of Dietary Fiber, Functional Fiber, and Total Fiber The establishment of Adequate Intakes (AI) for Total Fiber The establishment of AIs for linolenic and a-linolenic acids Acceptable Macronutrient Distribution Ranges as a percent of energy intake for fat, carbohydrate, linolenic and a-linolenic acids, and protein Research recommendations for information needed to advance understanding of macronutrient requirements and the adverse effects associated with intake of higher amounts Also detailed are recommendations for both physical activity and energy expenditure to maintain health and decrease the risk of disease.
105,00 89,25

Communication and Education Skills for Dietetics Professionals

Betsy B. Holli, Julie O. Maillet
e altri

editore: Lippincott Williams and Wilkins

pagine: 416

Strong communications skills are essential for dietetics professionals helping patients improve their nutrition and eating habits. Based on the 2002 Commission on Accreditation in Dietetics (CADE) standards for education, this text aids nutritionists, dietitians, and allied health professionals in strengthening interpersonal relationships with clients and patients by offering current activities, case studies, techniques, and directives related to nutritional counseling. The Fourth Edition is updated with a guide to online resources, behavioral objectives, additional case studies, and new illustrations. The American Dietetic Association's competencies on communication are included. Also included is an online instructor's manual containing answers to the review and discussion questions, as well as information on each case study.
53,00 45,05

Principles of Human Nutrition

Martin Eastwood

editore: Blackwell Science Ltd

pagine: 704

This exciting new book is the updated and revised second edition of an extremely popular and well-received textbook. Written by Martin Eastwood, well respected internationally in nutritional sciences, this important new edition provides students with a thorough book that should be adopted for course use on many courses worldwide. Taking into account constructive comments received by students and teachers who used and enjoyed the first edition, this new edition retains the original freshness of the 1st edition, looking at nutrition as an exciting discipline. Special features within the book to help students include summaries, boxes and questions. Carefully laid out to assist learning, the book is divided broadly into sections, providing in-depth coverage of the following subjects: food in the community * metabolism of nutrients by an individual, dictated by genetic makeup, * measurement of an individual's nutritional status * essential, non-essential and non-nutrients; their selection, ingestion, digestion, absorption and metabolism * nutritional requirements in the normal individual and for specific diseases Principles of Human Nutrition, 2nd Edition is primarily written as a course text for those studying degree courses in nutrition and dietetics and for students on modular courses on nutrition within other degree courses, e. g. food studies, medicine, health sciences, nursing and biological sciences. It is also of great value as a reference for professional nutritionists and dietitians, food scientists and health professionals based in academia, in practice and in commercial positions such as within the food and pharmaceutical industries. Multiple copies of this valuable book should also be on the shelves of all universities, medical schools and research establishments where these subjects are studied and taught. For supplementary material associated with this textbook and its contents, please visit the web pages for this book, on the publishers' website: http://www. blackwellpublishing. com/eastwood/ Martin Eastwood was formerly consultant gastroenterologist at the Western General Hospital, Edinburgh, U. K. and Reader in Medicine at the University of Edinburgh, U. K.
66,00 56,10

Il mio peso, la mia salute. Come e perché si mettono su chili di troppo. Come si perdono in modo intelligente. Come si vive in forma sani e felici...

Arturo Cocchi

editore: Orme Editori

pagine: 232

Un piccolo manuale di stile alimentare e di vita, per ritrovare la linea migliore e mantenerla, imparando a gestire l'equilibrio tra entrate e uscite di energia, soprattutto combattendo la sedentarietà. E senza abboccare alle molteplici offerte di diete miracolose molto più efficaci a far perdere tempo e denaro piuttosto che chili. Con esempi pratici di comportamenti corretti ed errati, a casa e al ristorante, in una giornata di ufficio o festiva, in città o in spiaggia, a Firenze o a New York. Il tutto da un giornalista che segue l'argomento nutrizione da anni, e che obeso è stato davvero. Arturo Cocchi è giornalista professionista, nel 1995 entra alla redazione romana de "la Repubblica" al supplemento settimanale "Salute".
16,00

Integratori dietetici per gli atleti di endurance

Antonio Jose, R. Stout Jeffrey

editore: La Libreria di Olympian's News

pagine: 144

22,00 19,80
70,00 63,00

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